Ritmus a bölcsiben

????????A mai napon Ritmus megkezdte terápiás munkáját Csorváson a legkisebbek között, melynek kezdeményezését köszönjük Varga Kata Vicziánnénak. ????????

❓De miben is tud segíteni egy terápiás kutya a bölcsődés korú gyermekek között? ❓????????‍♀️????

– Mindig is szerettünk bölcsődébe járni kutyáinkkal, állatasszisztált foglalkozásokat tartani, mert hisszük, hogy nem lehet elég korán kezdeni az állathoz való szoktatást. ❤️????

– mindemellett természetesen tudatos és előre megbeszélt – tervezett foglalkozásokkal készülünk.✍????????‍????????????‍????????

– elsősorban az érzelmi intelligencia-, mozgás-, ritmus-, beszéd- és pszichikus funkciók fejlesztése a főszerep. (Auditív és vizuális észlelés és megkülönböztetés, figyelem, emlékezet, stb.)

– a foglalkozások során bővítjük az állatokkal kapcsolatos tudásukat, mondókákkal, színekkel, formákkal ismerkedünk, különböző zöldségeket és gyümölcsöket kóstolunk, melyeket kutyáink is megesznek.

– mivel tapasztalataink azt mutatják, hogy olykor nehézséget okoznak, igy a testséma kialakítására is fordítunk időt. (pl. megkeressük és megnevezzük a kutya különböző testrészeit, majd minden gyermeken is beazonosítjuk, aztán a kutya adott testrészére jutalomfalatot helyezünk el, melyet kérésre ehet csak meg a kutyus, stb.) Bízunk benne, hogy hosszútávú együttműködésre számíthatunk a Csorvási Kollégáktól és résztvevőktől. ???????????? Mi – és természetesen ebben Ritmus is benne van – nagyon örülünk a lehetőségnek. ????

Ritmus a bölcsiben
Scroll to top